Hundkurser

Vill ni träna tillsammans med andra?

Hundklok erbjuder hundkurser inom valp, unghund, vardagslydnad och olika former av aktivering. Här är hela familjen välkommen utan extra kostnad! Kurserna hålls både utomhus och inomhus vid Hundfolket i Ekensberg, Nyköping.

När ska man börja valpkurs?

Denna fråga får jag väldigt ofta och svaret är så snart som möjligt! Boka gärna upp er på en valpkurs innan valpen kommer hem så ni är säkra på att få en plats och är redo att komma igång redan när valpen är ca 9-10 veckor. Att vänta tills valpen har fått sin vaccination vid 12 veckor är gammalt men det finns tyvärr många som anser det än idag. Kommer vi igång tidigt med valpkurs så har vi alla förutsättningar för att lära valpen rätt från start och underlättar på så sätt både för valpen och resten av familjemedlemmarna. Valparna tar inte paus och börjar lära sig först efter en viss ålder utan lär sig hela tiden nya saker.
Den viktiga miljö- och socialträningen måste dessutom fortsättas så snart valpen kommer till sitt nya hem med långsam tillvänjning för att valpen ska känna sig trygg både som individ och i olika situationer. Den lilla valpen är nyfiken och vill utforska men redan vid ca 4 månader börjar detta fönster hos hunden att stängas...

Föreläsning - Valp & Valptiden 250kr

En föreläsning som med stor fördel kan kompletteras med Valpkursen alt. köpas separat för dig som bara vill lära dig mer om valp och valptiden. Under föreläsningen går jag igenom vikten av miljö- och socialträning, hundens vardag, valputveckling, tips och råd om valptiden, vad gör man när valpen biter på saker?, ensamhetsträning m.m
Föreläsningen är inspelad och kan köpas när som helst under året.

Köp föreläsning

Valpkurs 1900kr

Vi går igenom grunderna i vardagslydnad på en nivå som din valp förstår, med inriktning på kontakt och följsamhet. Kursen består av 6 tillfällen där vi varvar praktiska övningar med inslag av teori. Kravlöst och kul! Vi går bland annat igenom kontakt, följsamhet i koppel, hantering, inkallning, stanna kvar, kunna ta det lugnt och aktivering. Kursen individanpassas för att kunna ge er de bästa förutsättningarna. Önskar du få ännu mer coachning och få ut ännu mer av din träning, passa även på att lägga till Deluxe som tillval. Läs mer om Valpkurs Deluxe och se aktuella kursstarter nedan.

Alla deltagare får även ett kurssammandrag. Max 8 deltagare.

 

Valpkurs Deluxe 2500kr - Nyhet!

För dig som vill få det där lilla extra! Kursen är fullspäckad med saker som gör det ännu enklare att lyckas med träningen - enklare att ta tag i träningen och att jobba med kursen hemifrån. Detta ingår:

  • Hundkursen Valpkurs, 6 praktiska tillfällen á 1h, fysiska tillfällen i grupp.
  • Valpkursen som onlinekurs där du får tillgång till alla övningar och teori i hela 6 månader. Övningarna visas genom instruerande filmklipp och tillhörande text. Man följer enkelt kursen steg för steg och bockar av efterhand som man är klar med övningar. Personlig inloggning till plattformen ingår.
  • Föreläsningen "Valp & Valptiden" Lär dig och valpen rätt från start! En föreläsning för dig som vill lära dig mer om valp och valptiden. Under föreläsningen går jag igenom vikten av miljö- och socialträning, hundens vardag, valputveckling, tips och råd om valptiden, vad gör man när valpen biter på saker?, ensamhetsträning och mycket mer.
  • Föreläsningen "Härliga unghund" Lär dig att förstå din unghund. En föreläsning för dig som vill lära dig mer om unghunden. Vi går igenom utvecklingsperioder, unghundens behov och hur vi undviker problem som kan uppstå. Vi pratar även om könsmognad, hormoner, stress, spökålder och allt som hör unghunden till.
  • Facebookgrupp där vi kan följa varandras framgångar och hjälpa varandra vid behov. Jag finns även där för att stötta er, svar på frågor och ge tips och råd under dessa 6 månader kursen pågår.
  • Praktiska övningar via elektroniskt dokument efter avslutad kurs. Perfekt att titta tillbaka till efter kursen för att kunna träna vidare även efter avslutad kurs.

Valpkurs Deluxe går att välja som tillval till alla Valpkurser oavsett startdatum. Allt detta för endast 2500kr (värde 4100kr).

Delbetalning kan erbjudas på 2 och 3 månader, meddela mig för mer info.

5/3 Valpkurs Full!
Datum: 5/3, 12/3, 19/3, 2/4, 9/4 & 16/4
Tid: Lör 10.00- 11.00, praktisk träning utomhus.

2/5 Valpkurs Full!
Datum: 2/5, 9/5, 16/5, 23/5, 30/5 & 13/6
Tid: Mån 14.00- 15.00, praktisk träning utomhus.

7/5 Valpkurs Full!
Datum: 7/5, 14/5, 28/5, 4/6, 11/6 & 2/7
Tid: Lör 10.00- 11.00, praktisk träning utomhus.

 

8/5 Valpkurs Full!
Datum: 8/5, 15/5, 29/5, 5/6, 12/6 & 3/7
Tid: Sön 11.30- 12.30, praktisk träning utomhus.

9/6 Valpkurs - intensiv 3 platser kvar!
Datum: 9/6, 16/6, 23/6 & 30/6
Tid: Tors 18.00- 19.30, praktisk träning utomhus.

 

Köp kurs