Hundkurser

Vill ni träna tillsammans med andra?

Hundklok erbjuder hundkurser inom valp, unghund, vardagslydnad och olika former av aktivering. Här är hela familjen välkommen utan extra kostnad! Kurserna hålls både utomhus och inomhus vid Hundfolket i Ekensberg, Nyköping.

Unghunden

Har du en unghund med bomull i öron och myror i brallan? Livet som unghund är fyllt av energi, bus och skoj, av nyfikenhet och mod men också med en gnutta osäkerhet och framför allt helt utan erfarenhet. Det skulle kunna gå lite hur som helst utan stöttning och vägledning.

Under denna period "brottas" många hundägare med att ha svårt att få kontakt med sin hundar, följsamheten både lös och i koppel är även svår då hunden är mer intresserad av världen där ute med alla dofter, äventyr som väntar och andra hundar som man antingen gillar eller helst inte vill veta av.  Med myror i brallan är det även svårt att sitta still och med extra mycket hormon i kroppen är det även lätt att bli frustrerad och stressad. Under denna period är det extra viktigt att vi som hundägare har stor förståelse för våra hundar som nu blivit ”tonåringar” och allt som händer i kropp och knopp. Nu kan det vara extra nyttigt med en kurs som ger rätt verktyg och vägledning genom denna för många intensiva men roliga tid.

Slyngelkurs 1900kr

från ca 6mån

Unghundskurs även kallat "slyngelkurs", är nu uppdaterad med nya övningar som passar unghunden utmärkt. Teori varvas med praktiska övningar som tillsammans stärker er kontakt och ert samarbete. Vi lägger stor vikt vid övningar som kontakt, kunna ta det lugnt och följsamhet i koppel men går även igenom övningar som stanna kvar, inkallning, hundmöten och aktivering. Kursen individanpassas för att kunna ge er de bästa förutsättningarna. Viktigt är även att vi har kul! Önskar du få mer coachning och få ut ännu mer av din träning, passa även på att lägga till Deluxe som tillval (deluxe är inte tillgängligt just nu). Se aktuella kursstarter nedan.

Alla deltagare får efter avslutad kurs ett kurssammandrag. Max 8 deltagare.

15/3 Slyngelkurs dag
Datum: 15/3, 22/3, 29/3, 5/4, 12/4 & 19/4.
Tid: Ons 13.00-14.00, praktisk träning utomhus.
Förkunskap: Ingen. Från ca 6 mån.

29/3 Slyngelkurs kväll 
Datum: 29/3, 5/4, 12/4, 19/4, 26/4 & 3/5.
Tid: Ons 18.00-19.00, praktisk träning utomhus.
Förkunskap: Ingen. Från ca 6 mån.

Köp kurs

Föreläsning - Unghund & unghundstiden 250kr

En föreläsning som med stor fördel kan kompletteras med Slyngelkursen alt. köpas separat för dig som bara vill lära dig mer om unghunden och tiden med unghund. Föreläsningen tar upp saker som utvecklingsperioder, hur bör jag tänka med en unghund i hemmet?, vilka behov har unghunden för att må bra och hur undviker vi problem som kan uppstå? Vi pratar även om könsmognad, hormoner, stress, spökålder och allt som hör unghunden till. Föreläsningen är inspelad och kan köpas när som helst under året.

Köp föreläsning

Föreläsningar online

Köp & lyssna på en föreläsning redan idag!