Valpkurs ca 2-6 mån vid start

När ska man börja valpkurs?
Denna fråga får jag väldigt ofta och svaret är så snart som möjligt! Boka gärna upp er på en valpkurs innan valpen kommer hem så ni är säkra på att få en plats och är redo att komma igång redan när valpen är ca 8-10 veckor. Att vänta till valpen har fått sin vaccination vid 12 veckor är sedan gammalt. Kommer vi igång tidigt med valpkurs så har vi alla förutsättningar för att lära valpen rätt från start och underlättar på så sätt både för valpen och resten av familjemedlemmarna. Valparna tar inte paus och börjar lära sig först efter en viss ålder utan lär sig hela tiden nya saker.
Den viktiga miljö- och socialträningen måste dessutom fortsättas direkt valpen kommer hem med långsam tillvänjning för att valpen ska känna sig trygg både som individ och i olika situationer. Den lilla valpen är nyfiken och vill utforska men redan vid ca 4,5 månad börjar detta fönster hos hunden att minskas...

Vi går igenom grunderna i vardagslydnad på en nivå som din valp förstår, med inriktning på kontakt och följsamhet. Vi startar kursen med ett teoritillfälle och resterande tillfällen fortsätter vi med praktiska övningar. Kravlöst och kul! Vi går igenom kontakt, följsamhet i koppel, hantering, inkallning, stanna kvar, kunna ta det lugnt och aktivering. Teori som vikten av miljö- och socialträning, hundens vardag, tips och råd om valptiden, vad gör man när valpen biter på saker?, ensamhetsträning m.m. Kursen individanpassas för att kunna ge er de bästa förutsättningarna. Alla deltagare får även ett kurssammandrag. Max 8 deltagare.
1800;-