AKTIVERING

AKTIVERINGSKURS
Problemlösningar, cirkuskonster, nosövningar och balansövningar är några av de saker vi kommer testa på under denna aktiveringskurs. Här får man tips på aktivering som fungerar bra både inomhus och utomhus. Alla deltagare får även ett sammandrag av genomgångna moment.
6 tillfällen á 1 timme, 1800;-
------
BAKDELSKONTROLL

Visste du att många hundar inte ens vet att de har en bakdel? Genom att lära hunden skilja på fram- och baktassar ger vi dem bland annat möjlighet till bättre balans och koordination och bättre självkänsla. Tillsammans får vi dessutom bättre relation och samarbete, mental stimulans och framför allt kul aktivering. Hunden som kan jobba med bakdelskontroll har dessutom fördel av det i många andra sammanhang. Under kursen kommer vi träna hundarna i att gå runt föremål genom att flytta sina baktassar. Vi kommer även lära dem backa och att träna för att de ska kunna backa över och upp på saker. Avslutningsvis kommer vi även gå igenom hur man lär hunden att lyfta på bakbenet "kissa". Visst låter det kul?
6 tillfällen á 1 timme, 1800;-
------
RALLYLYDNAD - NYBÖRJARE
Rallylydnad är en aktivitet passar den perfekta familjehunden. Rallylydnad bygger på glädje och samarbete, där ni lär er vardagslydnad på ett kul och mer fartfyllt sätt. Tävling eller bara på skoj - bestämmer ni själva. Tycker ni vardagslydnad är kul men vill prova något nytt? Mer fartfyllt och skoj. - Då är detta kursen för er!
Vi går igenom grunderna i rallylydnad vad gäller regler, inlärning och utförande av moment i Nybörjarklass.
6 tillfällen á 1 timme, 1800;-
------
RALLYLYDNAD - FORTSÄTTNING
För er som gått Rallylydnad - nybörjare och inte kan få nog av rallylydnad! På fortsättningskursen går vi igenom inlärning och utförande av moment i Fortsättning, Avancerad och Mästarklass.
6 tillfällen á 1 timme, 1800;-

BALANSBOLLSKVÄLL
Balansbollsträning är bra för både kropp och sinne. Det stärker muskler och leder, ger bättre koordination och spänst, starkare självförtroende, mental stimulans, djupare relation med sin ägare, hunden håller sig frisk längre och mycket mer. Viktigt är dock att det tränas på rätt sätt för att undvika skador.
Lär dig från grunden hur du tränar din hund i balansboll. Vi kommer bland annat gå igenom säkerhet, val av boll, varför man ska träna sin hund i balansboll, vad man ska tänka på och självklart olika balansbollsövningar, både grunder och tips på hur man försvårar och utvecklar träningen.
1 tillfälle á 3 timmar, 600;-

Datum: 
5/6
Tid: 18.00 - 21.00
Plats: På gräsplan vid Hundfolket i Ekensberg, Nyköping
Vid dåligt väder kommer kursen att ställas in.
------
DOGPARKOURKVÄLL
Dogparkour är balansträning för din hund och man använder sig av det som finns i miljön. Hunden bygger upp muskler och koordination. Hunden får bättre kroppskontroll, självkänsla, koncentrationsförmåga och impulskontroll. Den osäkra hunden blir tryggare och den ivriga hunden blir lugnare. Hund och ägare får mycket roligare promenader - mindre drag, bättre kontakt och samspel. Dogparkour är dessutom superkul både för hund och ägare! Vi hoppar upp på, hoppar över, kryper under, igenom hinder och mycket mer. Hunden måste ha en bekväm sele för att få delta.

En kväll full av matnyttig information för alla som älskar dogparkour. Dogparkourkvällen passar alla hundar gamla som unga, med eller utan erfarenhet. Vi pratar om säkerhet, val av sele, saker att tänka på vid träning av dogparkour, rätt träning för rätt hund. Ni kommer självklart även få prova på praktiska övningar.
1 tillfälle á 3 timmar, 600;-

Datum:
19/6
Tid: 18.00 - 21.00
Plats: På gräsplan vid Hundfolket i Ekensberg, Nyköping
Vid dåligt väder kommer kursen att ställas in.
------
BALANSHUND
Få tips på hur man kan använda sig av balansbollen som en perfekt aktivering för just din hund. Under kursen får man prova på många olika sätt att träna balansboll på ett nytt och roligt sätt.
6 tillfällen á 1 timme, 1800;-
------
DOGPARKOUR TRÄFF

Dogparkour är balansträning för din hund och man använder sig av det som finns i miljön. Hunden bygger upp muskler och koordination. Hunden får bättre kroppskontroll, självkänsla, koncentrationsförmåga och impulskontroll. Den osäkra hunden blir tryggare och den ivriga hunden blir lugnare. Hund och ägare får mycket roligare promenader - mindre drag, bättre kontakt och samspel. Dogparkour är dessutom superkul både för hund och ägare! Vi hoppar upp på, hoppar över, kryper under, igenom hinder och mycket mer. Hunden måste ha en bekväm sele för att få delta och glöm inte vatten och godisbitar. Hundarna behöver vara uppvärmda innan vi startar vilket innebär att de ex. gått en promenad på ca 15min innan vi kör igång.
1 träff á 1 timme, 150;-
------
DOGPARKOUR PROMENAD
Vi går en promenad tillsammans där ni får prova på Dogparkour. Dogparkour handlar om att hoppa upp på, krypa under, gå igenom, hoppa över föremål osv. som man hittar i miljön på ett säkert sätt. En helt ny värld av möjligheter öppnar sig för både hund och ägare efter en dogparkour promenad där man får massor av enkla tips på så mycket roliga saker man kan göra under promenaden. Man stärker kontakt, samarbete, har kul ihop, jobbar med hundens balans och koordination, styrka, hunden blir mentalt trött, får bättre självkänsla och mycket mer. Hunden måste ha en bekväm sele för att få delta och glöm inte vatten och godisbitar.
1 tillfälle á ca 1 timme, 100;-
------
DOGPARKOUR WORKSHOP
En 2 timmar lång workshop full av matnyttig information för alla som älskar dogparkour. Workshopen passar alla hundar gamla som unga, med eller utan erfarenhet. Vi pratar om säkerhet, val av sele, saker att tänka på vid träning av dogparkour, rätt träning för rätt hund. Ni kommer även få prova på praktiska övningar.
1 tillfälle á ca 2 timmar, 600;-