Hundproblem

Visar din hund ett eller flera oönskade beteenden?

En hund som visar ett eller flera oönskade beteenden är en hund som av en eller flera orsaker inte mår bra. Hunden är inte nöjd och balanserad som den borde vara utan behöver hjälp att nå dit. Ett oönskat beteende kan egentligen vara vad som helst. Är det något du som ägare ser som ett problem hos din hund, din hund inte verkar må bra eller om hunden stör andra människor/djur så är det ett problem. Har problemet funnits länge så tar det i regel längre tid att träna. Vänta därför inte för länge innan du tar kontakt med en Hundpsykolog.

Hur går det till?


Vi startar med en konsultation på ca 1,5 timme. Efter det bestämmer vi tillsammans utredningens omfattning, då jag gör en kartläggning av problemet och arbetar för att hitta orsaken. Vid behov behöver veterinär alt. fysioterapeut kontaktas, även kosttillskott och andra träningsredskap kan behövas och bekostas då av ägaren. 

Vi börjar med att prata igenom det hela för att kunna hitta orsaken till just ert problem. Ofta finns även andra, i ägarens ögon kanske, mindre problem som även behöver tas upp. Även kost, vardag och mycket mer är av intresse. När kartläggningen är klar går vi igenom vad jag kommit fram till, hur behandlings - och träningsplanen kommer läggas upp och vi går även igenom första delen av planen. Vid behov bokas sedan återbesök med ca 2-4 veckors intervall.  Ni får även fri telefon och e-post support under tiden.

Det är viktigt 

att den som bokar konsultation är medveten om att det kommer krävas en hel del arbete, tålamod, förändringar och anpassningar i både vardagen och troligtvis hos en själv och övriga som hjälper till med hunden. Jag ger er verktygen men det är upp till dig som hundägare att träna och se till att planen följs. Ingen träning eller fel träning ger inget resultat.

Hur lång tid det tar att träna bort ett problem är omöjligt att svara på. Det är många faktorer som spelar roll, som exempelvis varför hunden gör som den gör, om hunden har ont, hur länge den har gjort så, hur träningen går, följs träningsplanen och hur mycket tid du som ägare vill eller har möjlighet att träna din hund. Det är även viktigt att förstå att det inte alltid är av vikt att träna bort ett beteende utan ofta handlar det istället om att träna in ett nytt beteende, men det kan även vara så att vi ibland får hitta en mellanväg där vi hittar ett sätt att hjälpa hunden att klara av situationen på bästa sätt.

Var ses vi och vad ska jag ta med? 


Vi ses i Ekensberg utanför Hundfolkets lokal om inget annat bestäms. Av olika anledningar ges inte längre hemkonsultationer. Istället kan man boka konsultationer via telefon och skicka filmer vid behov.

Till varje tillfälle behöver ni ta med:
- halsband och sele
- vanligt koppel
- mycket och supergott godis som gärna luktar lite extra i små, små bitar.
- leksak
- vatten till hund
- papper och penna till att föra anteckningar

Konsultation 2200;-

Ett besök hos hundpsykolog m. utredning/praktisk träning, ca 1,5 timme

- Fri telefon/e-post support i 3 månader från senaste träffen.

Konsultation via telefon 1250;-

Telefonkonsultation hos hundpsykolog, ca 1,5 timme

- Fri telefon/e-post support i 3 månader.

Återbesök/privatträning 750:-

- Uppföljning och praktisk träning, 55 min

Boka tid för konsultation genom att mejla till [email protected] Avbokning/ändring av träff måste ske senast 24h innan er bokade tid annars debiteras hela avgiften.