Hundkurser

Vill ni träna tillsammans med andra?

Hundklok erbjuder hundkurser inom valp, unghund, vardagslydnad och olika former av aktivering. Här är hela familjen välkommen utan extra kostnad! Kurserna hålls både utomhus och inomhus vid Hundfolket i Ekensberg, Nyköping.

 

Kursstarter våren 2023

11/3 Vardagslydnad 1 år helg Endast 5 platser kvar!
11/3 Aktivering 1 år helg Endast 6 plaster kvar!
 
 
 
Kurser läggs upp efter intresse, mejla [email protected] om du är intresserad av att gå en kurs.

Läs mer om kurserna under respektive kategori ovan.

Träningsfilosofi

All träning hos Hundklok baseras på moderna och positiva inlärningsmetoder, även kallat belöningsbaserad träning. Att träna hund ska vara roligt både för dig som ägare och för hunden, annars uppnås inte önskat resultat. Tvång, straff, ojusta krav mm. hör inte hemma i hundträning. Det gör hunden förvirrad och stressad samt förstör relationen mellan människa och hund. Istället är det viktigt att tydligt vägleda hunden och belöna rätt beteende, då blir träningen mer uppskattad och inlärningen går fortare framåt.
Om du lägger ner tid och engagemang på att lära hunden att göra rätt så kommer du inte behöva korrigera felaktiga beteenden. Skulle oönskade beteenden uppstå så gäller samma tänk här, vi bestraffar inte bort dem utan vi tränar bort dem på ett trevligt och pedagogiskt sätt. 

Hos Hundklok tas hänsyn till både hund och förare när vi tränar, ingen kan tränas på exakt samma sätt. Med ras- och individanpassad träning formas hunden till en trogen vän och ni får mycket kul ihop!

Hela familjen är välkommen

När man väljer att gå kurs hos Hundklok är hela familjen välkommen på kurs - utan extra kostnad. Man betalar alltså endast kursavgiften. Det är bra om alla lär sig träna på samma sätt, det blir tydligare för hunden och träningen går snabbare fram. Det är dock viktigt att barn kan vara lugna och tysta under genomgångar och inte springer omkring på kursområdet då hundarna får svårt att koncentrera sig och kan bli skrämda. Meddela gärna hur många familjemedlemmar som kommer gå kursen.

Rabattsystem

Hundklok vill erbjuda sina kunder något utöver det vanliga och har därför valt att erbjuda ett rabattsystem som innebär att från och med fjärde kursen så får du 10% rabatt. Rabatten gäller endast ordinarie kurser d.v.s. inga kurser längre än 3 månader, inte kurser med inhyrd instruktör, enstaka träffar, privatträning eller problemutredning. Vi försöker alltid erbjuda många olika kursstarter för att du och din hund ska kunna hitta en kurs som passar just er men om datum inte passar eller du är intresserad av en kurs som ännu inte har något startdatum? - Gör gärna en intresseanmälan så återkommer vi så fort vi har en ny kursstart.

Hur går det till?

Hos Hundklok är hela familjen välkommen utan extra kostnad! På kurserna är det 4-8 deltagare beroende på kurs. Vid färre antal deltagare kan kursen komma att ställas in. Kurserna hålls både utomhus och inomhus vid Hundfolket i Ekensberg, Nyköping.
Alla kurser går även att gå privat eller med ett "kompisgäng" på tider som passar er, meddela mig.

Alla hundar klarar inte att gå kurs, kanske passar privatträning alt. en konsultation er bättre? Är du osäker, tveka inte att höra av dig till info[email protected]

Föreläsningar online

Köp & lyssna på en föreläsning redan idag!