Aktiveringskurser

AKTIVERINGSKURS
Problemlösningar, cirkuskonster, nosövningar och balansövningar är några av de saker vi kommer testa på under denna aktiveringskurs. Här får man tips på aktivering som fungerar bra både inomhus och utomhus. Alla deltagare får även ett sammandrag av genomgångna moment.
1800;-

BAKDELSKONTROLL
Visste du att många hundar inte ens vet att de har en bakdel? Genom att lära hunden skilja på fram- och baktassar ger vi dem bland annat möjlighet till bättre balans och koordination och bättre självkänsla. Tillsammans får vi dessutom bättre relation och samarbete, mental stimulans och framför allt kul aktivering. Hunden som kan jobba med bakdelskontroll har dessutom fördel av det i många andra sammanhang. Under kursen kommer vi träna hundarna i att gå runt föremål genom att flytta sina baktassar. Vi kommer även lära dem backa och att träna för att de ska kunna backa över och upp på saker. Avslutningsvis kommer vi även gå igenom hur man lär hunden att lyfta på bakbenet "kissa". Visst låter det kul?
Kursen hålls inomhus på en begränsad yta, hunden behöver därför kunna vistas med andra hundar i närheten.
Max 8 deltagare.
1500;-

Datum:
 23/11, 30/11, 7/12 & 14/12
Tid: 11.00 - 12.00
Plats: I Hundfolkets lokal i Ekensberg.

DOGPARKOURKURS FULL
Dogparkour är balansträning för din hund och man använder sig av det som finns i miljön. Hunden bygger upp muskler och koordination. Hunden får bättre kroppskontroll, självkänsla, koncentrationsförmåga och impulskontroll. Den osäkra hunden blir tryggare och den ivriga hunden blir lugnare. Hund och ägare får mycket roligare promenader - mindre drag, bättre kontakt och samspel. Dogparkour är dessutom superkul både för hund och ägare! Vi hoppar upp på, hoppar över, kryper under, igenom hinder och mycket mer. Hunden måste ha en bekväm sele för att få delta.

En kurs full av matnyttig information för alla som älskar dogparkour. Dogparkourkursen passar alla hundar gamla som unga, med eller utan erfarenhet. Vi pratar om säkerhet, val av sele, saker att tänka på vid träning av dogparkour, rätt träning för rätt hund. Ni kommer självklart även få prova på praktiska övningar. Kursen hålls inomhus på en begränsad yta, hunden behöver därför kunna vistas med andra hundar i närheten.
Max 8 deltagare.
1500;-

Datum:
 23/11, 30/11, 7/12 & 14/12
Tid: 12.30 - 13.30
Plats: I Hundfolkets lokal i Ekensberg.