SÖK & SPÅR

SPECIALSÖK - GRUNDKURS
Vi lär hunden doftdiskriminering, att urskilja ett doftämne från andra. Hunden ska lära sig att hitta och markera en specifik doft. När hunden lärt sig grunden försvårar vi sedan med att hunden får jobba på större områden. I slutet av kursen ska hunden kunna hitta och markera doften vi söker på olika ställen inomhus. Specialsök fungerar väldigt bra som aktivering.
6 tillfällen á 1 timme, 1500;-
------
KANTARELLSÖKSKURS
Förena nytta med nöje! Älskar du att plocka svamp och kanske vill dela detta intresse med din hund? Visst skulle det vara trevligt att gå ut i skogen tillsammans med sin hund för att hitta kantareller? Gör dessutom grannarna avundsjuka genom att komma hem med hela korgen full! Kantarellsök är en form av doftdiskriminering och specialsök där allt handlar om tajming. Vi går igenom grunderna i hur man tränar hunden till att söka kantareller och avancerar efter varje ekipages förmåga. Teori varvas med praktiska övningar. Alla deltagare får även ett kurssammandrag. Kursstart sker i augusti om intresse finns.
6 tillfällen á 1 timme, 1500;-

PERSONSPÅRSKURS – NYBÖRJARE
Vi går igenom grunderna i hur man lägger personspår och avancerar efter varje ekipages förmåga. Teori varvas med praktisk träning. Alla deltagare får även ett kurssammandrag.
5 tillfällen á 2 timmar, 2000;-
------
PERSONSPÅRSKURS – FORTSÄTTNING
Behöver ni tips på försvåring? Eller känner ni att det är dags att utveckla personspåret med nya utmaningar? Här får ni bland annat prova på parallellspår, förledningsspår och M-spår. Allt för att utveckla hundens nos och spårsäkerhet. Teori varvas med praktisk träning.
3 tillfällen á 2 timmar, 1200;-
------
VILTSPÅRSKURS

Vi går igenom grunderna i hur man lägger viltspår och avancerar efter varje ekipages förmåga. Teori varvas med praktisk träning. Alla deltagare får även ett kurssammandrag.
5 tillfällen á 2 timmar, 2000;-

Start Maj

Datum: 28/5, 4/6, 11/6, 18/6 & 25/6
Tid: 18.00 - ca 20.00
Plats: Örstigsnäs
------
ID SPÅRSKURS
Träna hunden till att spåra en enskild individ, en specifik älg, barn, hund osv. Hunden får ett par spår att välja på och ska genom doft välja rätt spår. Självklart avancerar vi även här efter varje ekipages förmåga. Teori varvas med praktisk träning. Alla deltagare får även ett kurssammandrag.
3 tillfällen á 2 timmar, 1200;-